‘Wij denken graag mee in mogelijkheden’

4 december '23

Heb jij een appartement gekocht in Merwehoofd fase 9? Dan staat de wooncoach klaar om al je vragen te beantwoorden én je te helpen bij het maken van keuzes. Sanne van Overdijk, wooncoach bij aannemer VB Bouw (VB Groep), is het vaste aanspreekpunt in Merwehoofd. “Samen maken we je appartement helemaal naar wens.”

Hulp tijdens het traject

Koop je een nieuwbouwappartement, dan zijn er een aantal meer- of minderwerkkeuzes die je bij de aannemer moet maken voordat de bouw start. Tijdens dit traject word je begeleid door Sanne. “Voordat we met de kopers aan de slag gaan, starten we altijd met een informatieavond. Deze vindt plaats zodra de opschortende voorwaarden vervallen en er 70 procent van de woningen is verkocht. We vinden het belangrijk om de kopers te leren kennen en om te laten zien wie wij zijn. Daardoor wordt het meteen een stuk persoonlijker. Na de informatieavond krijgen de kopers alle informatie en kunnen ze inloggen in ons digitale platform HoomCTRL. Daarna hebben ze de mogelijkheid om een afspraak met mij te maken voor een gesprek bij ons op kantoor of digitaal”, legt Sanne uit.

Sanne

Voorbereiding kopersgesprek

Sanne heeft nog een aantal goede tips voordat je het kopersgesprek in gaat. “Verdiep je in de mogelijkheden en bedenk wat past bij jouw levensstijl. Als je weet wat de opties zijn en weet wat je wilt, ga je makkelijker het gesprek in. Tijdens het gesprek kun je al je vragen stellen. Van indelingsmogelijkheden, tot het plaatsen van lichtpunten. Maar ook vragen over bijvoorbeeld het toevoegen van wandcontactdozen. Ik pak de plattegrond erbij en we bespreken de opties. Deze kan de koper vervolgens zelf aanvinken in HoomCTRL. Vervolgens werk ik de opties uit op een nieuwe tekening en krijgt de koper deze ter controle. Als alles dan akkoord is, sturen we de tekening naar de werkvoorbereider die aan de slag gaat met de voorbereidingen voor de bouw.”

image alt

Keuzes doorgeven

Tijdens het traject moeten er een paar keuzes gemaakt worden. “Bij dit project hebben we niet te maken met grote ruwbouwopties, omdat het hier om appartementen gaat. Daarom heeft het mijn voorkeur om één sluitingsdatum aan te houden voor alle meer- en minderwerkopties. De enige keuzes die later volgen zijn die voor de deuren en de tegels. De tegels komen namelijk pas nadat het badkamer sanitair definitief is. De eerste sluitingsdatum is ongeveer acht weken nadat de informatieavond heeft plaatsgevonden. Mijn tip: ga zodra het kan ermee aan de slag. Stel je keuzes niet uit, je kunt het maar meteen gekozen hebben. Wees ook niet bang om keuzes te maken bij de keukenleverancier. De opstelling is het belangrijkste. Keuzes voor frontjes en bladen kunnen altijd nog op een later moment aangepast worden. Wanneer de keuzes in een vroeg stadium worden gemaakt, kunnen we ons goed voorbereiden op de bouw”, vertelt Sanne.

Standaard badkamer en keukenbudget

In de appartementen komt een standaard badkamer en geldt er een keukenbudget gerelateerd aan het woningtype. Sanne: “De appartementen worden opgeleverd met een standaard badkamer. Bij de sanitair- en tegelleverancier kunnen ze het standaard sanitair en de standaard tegels zien. Mocht je liever een andere badkamer willen, dan zijn daar ook mogelijkheden voor. De tegelleverancier heeft verschillende pakketten voor verschillende budgetten klaarstaan. Zo kan iedereen iets kiezen dat bij zijn of haar wensen aansluit. Bij de keukens wordt er een basisopstelling gemaakt die gelinkt is aan het keukenbudget. Uiteraard kun je de keuken ook uitbreiden en naar smaak aanpassen. Laat je goed informeren in de showrooms. Zij zijn expert en weten precies welke indelingsmogelijkheden er zijn.”

image alt

Kijken op de bouwplaats

Wanneer de bouw begint, wordt er een startbouw evenement georganiseerd op de locatie. “Na de startbouw begint het bouwen écht. We zorgen ervoor dat er een aantal kijkmogelijkheden zijn. Een om de sfeer van het project te proeven, dan kun je vaak nog niet in de woning, maar voel je wel hoe het ervoor staat. Vervolgens is er een kijkmoment wanneer de elektra is afgetekend, zodat we kunnen controleren of alles in orde is. Ook is er nog een kijkmoment als het tegel- en stucwerk gereed is. Dan krijgen kopers echt een goed beeld van hoe het gaat worden. Tussendoor is er vaak ook nog een hoogste punt viering. Als het hoogste punt is bereikt, organiseren we een informeel borreltje waar buren elkaar weer even kunnen zien. Uiteindelijk gaan we richting de oplevering. Twee weken voor de daadwerkelijke oplevering is er een voorschouw. Het appartement wordt samen met de uitvoerder heel nauwkeurig bekeken. Als er dan dingen zijn die niet kloppen, lossen we dat in de laatste twee weken op. Tot slot gaat er met de oplevering een strik omheen en wensen we de kopers veel plezier met hun nieuwe woning!”

  Bekijk het woningaanbod
  Lees het laatste nieuws