Het laatste puzzelstukje van het Merwehoofd

29 september '21

De braakliggende kavel gelegen aan de splitsing van het Bolwerk en de Slobbengorsweg wacht al enige tijd op invulling. Op dit moment worden de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van de laatste fase van het Merwehoofd. Benieuwd?

Webinar voor buurtbewoners

Op donderdagavond 9 september is er een Webinar georganiseerd om de buurtbewoners op de hoogte te brengen. In deze Webinar zijn de nieuwbouwplannen toegelicht door de projectontwikkelaar VORM en architect Duco Uytenhaak, waarbij de eerste concept beelden en tekeningen zijn laten zien.

image alt

Het ontwerp

Momenteel bevindt de ontwikkeling zich nog in het schetsontwerp, waarbij het project nog volop in ontwikkeling is. Dit betekent dat de uitgangspunten zijn bepaald maar dat er nog veel moet worden uitgewerkt. Het ontwerp betreft een 13-laagse woontoren met een hoogte van 41 meter, waarbij het bouwoppervlak 473 m2 bedraagt. Om de toekomstige bewoners te voorzien van voldoende parkeergelegenheden, wordt er onder het gebouw een ondergrondse parkeerkelder gerealiseerd en in het gebouw, op de begane grond, een fietsenstalling. Het gebouw maakt plaats voor 37 appartementen, variërend van twee-, drie en vierkamer appartementen, tot een penthouse op de bovenste laag met uitzicht over de Merwede. Als onderdeel van de ontwikkeling, wordt er naast het gebouw een watergang gerealiseerd die in combinatie met een stuwdam zal zorgen voor voldoende waterberging.

In de verdere uitwerking van het ontwerp wordt er o.a. gestudeerd op de uitstraling van het gebouw en worden er in samenwerking met de constructeur, installatietechnisch adviseur en bouwfysisch adviseur de technische uitgangspunten bepaald.

 

De verkoop start naar verwachting in het 3e kwartaal van 2022. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de gebiedsnieuwsbrief! Heeft u verder nog vragen over de ontwikkeling? Deze kunt u sturen naar [email protected]

  Bekijk het laatste nieuws
  Alles over de bereikbaarheid