5 gratis apps die van jou een echte interieurspecialist maken

18 september '19

Een woning gekocht in Merwehoofd fase 8? Dan ben je vast al bezig met de aankleding van je nieuwe huis. Maar misschien zie jij het toch nog niet helemaal voor je. Dat is niet zo gek, want een nieuwbouwwoning inrichten is niet iets wat je elke dag doet. Heb jij wat hulp nodig bij het inrichten en het kiezen van de juiste kleuren? Dan hebben we goed nieuws! Want je hoeft niet per sé een kleurenspecialist of interieurstylist in te huren. Je kan ook zelf experimenteren met behulp van een aantal handige apps. De meeste zijn zowel geschikt voor iOS- als Android. Bovendien zijn ze gratis! We hebben er enkele voor je op een rij gezet.

image alt

1. Geef je muren kleur met Flexa Visualizer

De naam van de app verraadt het al een beetje. Met de Flexa Visualizer visualiseer je hoe je ruimte eruit zal zien met een ander kleurtje. Dus wil je de muur een likje verf geven, maar twijfel je over de kleur? Dan kan je het gemakkelijk even uittesten.

Zodra je de app hebt gedownload op je smartphone kan je aan de slag. Je kiest eerst de kleur die jou het meest aanspreekt. Vervolgens bekijk je deze verfkleur live op je muur. Hiervoor kan je ook een foto of video gebruiken. Zo zie je meteen het resultaat. Heel handig als je bijvoorbeeld een kijkdag hebt gehad op de bouw. Met de foto’s die je dan hebt gemaakt kun je wat beter inschatten hoe bepaalde kleuren in de ruimte eruit zullen zien. Ook heel fijn om op deze manier door casco betonwanden heen te kunnen kijken en alvast even weg te dromen bij het eindresultaat…

Wordt het Tijm of Laurier als verfkleur? Turf of Kokos? Aan jou de keuze. Komt de tint toch niet helemaal tot zijn recht? Dan stelt de app donkere of lichtere varianten voor. Twijfel je nog steeds? Dan kan je de foto ook delen op Facebook of doorsturen via WhatsApp of e-mail. Misschien geeft de mening van je partner, collega of vriend(in) wel de doorslag.

Download de app: Android of iOS

image alt

2. Maak een kleurenpalet met Palette Cam

Je kent het vast wel; je komt in een restaurant, huiskamer of winkel binnen en denkt, dit klopt! De kleurencombinatie past zo goed bij elkaar, dat je het zelf ook wilt. Dan is de app Palette Cam de uitkomst. Je neemt een foto van het interieur en de kleuren en met Palette Cam kan je die kleurencombinatie opslaan voor later. De verschillende samengestelde kleurenpaletten hou je allemaal gemakkelijk bij in de app zodat je deze op een later ogenblik weer kunt gebruiken voor je inrichting. Kortom, een ideale app om je inspiratie die je in het ‘wild’ op doet te bewaren!

Download de app: iOS

image alt

3. Richt de plattegrond van jouw nieuwbouwwoning in met MagicPlan

Met MagicPlan richt je jouw nieuwbouwwoning digitaal in. Je kunt gemakkelijk een plattegrond maken met behulp van de app en vervolgens kun je aan de slag met het inrichten. Past die tafel wel in de eetkamer? Hoe kan ik mijn badkamer het beste inrichten? Twee wastafels hier, een douchecabine daar, het hoekbad even draaien, zodat hij perfect in de hoek van de badkamer past…Kortom, de ideale app om een nieuwbouwwoning vanaf de plattegrond tot leven te brengen.

Download de app: Android of iOS

image alt

4. Bekijk het allemaal in 3D met Home Design 3D

Is het inrichten van de plattegronden nog niet genoeg voor jou? Dan kan je met de app Home Design 3D helemaal los gaan. Maak gebruik van 3D of augmented reality om jouw huis tot leven te brengen en maak een VR tour door je eigen ontworpen huis! Je kunt zelf de inrichting aanpassen, kleuren, plattegronden. Zelfs de tuin kan je onder handen nemen.

Over elk detail is nagedacht. Zo kan je exact bepalen waar de ramen komen, hoe breed de garage is, waar het bankstel komt, enzovoort. Zelfs de kleuren van de kussens of het beddengoed zijn te visualiseren.

Een minpuntje aan deze app is dat je de plattegronden of ontwerpen enkel tegen betaling kan opslaan. Bedenk vooraf of het je dat waard is, zodat je niet uren hebt gespendeerd aan het 3d modelleren van jouw woning en er achter komt dat je het niet kunt opslaan.

Download de app: Android of iOS

image alt

5. Test de inrichting met Ikea Place

Ten slotte is de Ikea Place app een echt hebbeding als je inspiratie wilt voor de inrichting van je woning. Met behulp van je camera en augmented reality maakt de app van jou een echte interieurspecialist. Een miskoop is voorgoed verleden tijd, want dankzij deze app zie je op voorhand of jouw meubelstuk inderdaad volledig tot zijn recht komt in jouw ruimte. Je kan als het ware alles eerst eens virtueel ‘uitproberen’. Je kan zelfs letterlijk om de decoratieartikelen heen wandelen. Zo lijkt alles levensecht!

Download de app: Android of iOS

  Neem Contact op
  Bekijk het laatste nieuws